Even voorstellen

Ik ben Chantal Schütz, geboren in 1962 en als klein meisje had ik al een passie voor kleding. Van mijn moeder heb ik geleerd hoe ik met een paar lapjes van de markt en haar naaimachine leuke creaties kon maken. Ook breien en haken was me niet vreemd. Waarom ik niet eerder een opleiding in de mode heb gedaan is me nu nog een raadsel.

Ik heb een MBO diploma in de zorg gehaald. Na wat rondzwervingen tussen gezinsverzorging en bejaardenhuizen kreeg ik al jong 3 zonen, waardoor ik stopte met werken buiten de deur. Destijds was ik van mening dat er weinig stoere, exclusieve (betaalbare) jongenskleding was. Als een natuurlijk proces ontwierp, vervaardigde en verkocht ik zelf deze stoere, exclusieve jongenskleding. Met succes!

Toen de jongens groter waren ben ik weer in de zorg gaan werken waar ik me ook als een vis in het water voel. Helaas is het werk in de zorg fysiek erg zwaar. Toen ik op zoek was naar iets anders ben ik mezelf gaan omscholen.

Een combinatie van twee passies

Tijdens mijn loopbaan in de zorg ben ik veel mensen tegen gekomen die erg veel moeite hebben om hun ziekte of beperking onder ogen te zien, laat staan te accepteren. Met als gevolg dat ze de neiging hebben om zich zelf te verwaarlozen. Het intrigeert mij hoe deze mensen hun tegenslagen van het leven verwerken. Het boeit me om de mens achter de mens te ontdekken. Vandaar mijn vertaalslag van zorg naar styling.

Het valt ook niet mee om op de dagen dat jij, je niet lekker voelt een bepaalde discipline op te brengen om jezelf goed te blijven verzorgen. De greep naar een joggingpak of spijkerbroek met slobbertrui is gauw gemaakt. Natuurlijk draagt dat zeer comfortabel, maar geeft het je ook een goed gevoel over jezelf? Één dag is te over zien maar op het moment dat je niet lekker in je vel zit en dag in, dag uit geen moeite voor jezelf doet, dan is het tijd om in te grijpen.

Mijn overtuiging: jij bent de moeite waard!

Ongeacht hoe je eruit ziet, iedereen verdient het om respectvol en met zelfcompassie naar zichzelf te kunnen kijken. Een gezonde portie zelfvertrouwen zorgt er ook voor dat je, je nergens voor hoeft te schamen.

Juist kleurgebruik in je kleding zorgt voor harmonie en staat synoniem voor schoonheid. De juiste belijning in je kleding zorgt voor optische illusie waardoor het geheel in balans komt. Mocht je na het bekijken van mijn site nog vragen hebben, stel ze gerust en neem contact met me op.